Projekat: Svečana Dvorana u potpisu arhitektice Nikoline Spajić

 Projektnim zadatkom predviđa se redizajn enterijera svečane dvorane što uključuje redizajn stropova, zidova, rasvjete, namještaja.

PROJEKTANT: Nikolina Spajić, mag.ing.arh.

TING d.o.o.

PROJEKTNI ZADATAK

Projektnim zadatkom predviđa se redizajn interijera svečane dvorane što uključuje redizajn stropova, zidova, rasvjete, namještaja. Uz navedeno, primarni cilj projektnog zadatka je postojeći interijer razigraditi, razbiti bjelinu i refleksiju.

OPIS PROJEKTIRANOG RJEŠENJA

Fokus novog rješenja bio je strop. Odabrana boja za strop iz ton karte je K30. Ugradbene lampe su u većoj količini zamijenile visilice. Komplet rasvjeta sa  6000K, zamijenjena sa novim rasvjetnim tijelima temperature od 3000-4000K. Pored stropne rasvjete, dodane su led trake uz zidne vertikalne štukature, kao dekorativna, tj pasivna rasvjeta.

Na antracit stropu raspodjelu zaigranosti čine stropne, končaste zasvjze S i O oblika koje su se radile po narudžbi. Veći dio okgruglih obruča za končaste zavjese obavijen je umjetnim cvijećem, te je cvijeće raspoređenom i na ostalim dijelovima stropa. Između končastih zavjesa i cvijeća, prolaze led trake za dodatno osvijetljenje, te ostali izvodi instalacija. Centrirani dio stropa, tj strop iznad plesnog podija u najvećem dijelu pokriva umjetno cvijeće sa ukrasnim vijencima. 

Pored umjetnog cvijeća, umjetna stabla visine 3m su pozicionirana uz duž cijene dvorane. Oblaganje zidova uključuje keramičke obloge u ogledalu, štukature , LED trake, vitrine za ukras, letvice, ogledala u boji bakra,  paravane. Na redoslijed oblaganja zidova utjecale su stropne, nosive grede, koje su, u suštini, diktirale pozicioniranje keramičkih pločica. Ostale obloge locirane su slobodno, bez strogog redoslijeda. Paravani su postavljani na mjestima postojećih otvora.

Na jednom kraju dvorane redizajniran je šank i projektiran dodatni šank s lijeva. Zid iza šanka u polukružna 3 oblika ispunjava policama za izlog pića. Starija konstrukcija polukruga bojana zlatnom, unutrašnje ispune obložene ogledalima sa skrivenom rasvjetom ispod polica.