Projektni tim kompanije R&S d.o.o. Sarajevo uspješno djeluje u horeca segmentu.

Kompanija R&S d.o.o. Sarajevo već 23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine djeluje kao jedan od vodećih uvoznika i distributera biro materijala, uredskog namještaja, promo materijala, higijenskog pribora i IT opreme. Novost u poslovanju kompanije je širenje asortimana u HORECA segmentu, zbog čega smo razgovarali s menadžerom kategorije namještaja, arhitektom Denisom Vučićem.


Denis Vučić

HUBIH: Ulazak na HORECA tržište je novi izazov s kojim ste se suočili. Zašto ta odluka?

Kroz dugogodišnje iskustvo u kompletnim opremanjima administrativnih zgrada i uredskih prostora, prve dodirne tačke u HORECA segmentu su se pojavile u opremanjima smještanih kapaciteta kadrova i korisnika koji su boravili u tim objektima. Razvili smo kvalitetan krug dobavljača iz HORECA asortimana i odlučili klijentima ponuditi mogućnost kompletnih opremanja u sklopu tog tržišta.

HUBIH: Možete li nam navesti neke od projekata na koje ste ponosni?

Svakom projektu pristupamo s velikom pažnjom i željom da se ispune svi zahtjevi investitora.

Među pozitivnim reakcijama našli su se investitori objekata kao što su Pansion Staza na Bjelašnici, Swissotel Sarajevo i mnogi drugi. Ono na što smo posebno ponosni je opremanje multifunkcionalnih konferencijskih sala, amfiteatara, sala za svečani prijem, kao i prostorija za razne treninge i usavršavanje kadrova iz raznih oblasti.

HUBIH: Na šta treba obratiti pažnju prilikom projektovanja jednog enterijera?

Ključni izazov u opremanju enterijera jeste napraviti sklad izgleda i funkcionalnosti u odnosu na potrebe korisnika, a to zahtijeva prilagođenost evropskim normama. Kao primjer izazova nameće se pitanje privatnosti korisnika HORECA objekata i osjećaja intime i komfora. Također, ono što je ključno jeste enterijer prilagoditi ambijentu u kojem se objekat nalazi.

HUBIH: Šta donosi različitost zanimanja u R&S projektnom timu?

U R&S projektnom timu imamo arhitekte, ekonomiste, ali i stručne saradnike iz svih oblasti HORECA segmenta. To doprinosi uspješnim analizama i projektima što kao rezultat ima zavidna idejna rješenja enterijera, kao i uspješnu realizaciju istih.

Više informacija o kompaniji R&S d.o.o. Sarajevo možete pronaći na web stranici: https://www.ris.ba/