
Ulazak brenda Ristoris na tržište Bosne i Hercegovine obilježen je na najljepši mogući način – edukacijom i druženjem s vodećim kuharima i vlasnicima restorana, održanim u prepoznatljivom ambijentu Spazio Gourmet-a u Sarajevu. Ovo je bilo mnogo više od predstavljanja proizvoda – bio je to događaj u kojem su spojeni znanje, iskustvo i neizmjerna ljubav prema vrhunskoj gastronomiji.

Brend Ristoris, poznat širom Evrope kao pouzdan partner profesionalnih kuhinja, od sada je dostupan i na našem tržištu. Njihov asortiman obuhvata visokokvalitetne italijanske proizvode – od sušenog povrća i gljiva, preko gotovih umaka i pestosa, do mariniranih delicija koje donose duh Italije u svaki zalogaj.
Događaj je predvodio renomirani italijanski chef Salvatore Manno, koji je okupljene proveo kroz raznovrsne recepte i tehnike, demonstrirajući kako se Ristoris proizvodi mogu koristiti za kreiranje tanjira koji su istovremeno jednostavni i sofisticirani, prepoznatljivi i inovativni.

Degustacijski meni obuhvatio je jela različitih tekstura i intenziteta – slana i slatka, topla i hladna, nježna i pikantna. Sve je bilo pažljivo pripremljeno kako bi pokazalo puni potencijal proizvoda koji od sada stoje na raspolaganju bh. ugostiteljima.
Uz to, gosti su imali priliku razmijeniti iskustva, ideje i recepte, stvarajući atmosferu međusobne inspiracije i podrške.

– Zahvaljujemo svim učesnicima na dolasku i pozitivnoj energiji koju su donijeli sa sobom. Ponosni smo što je Spazio Gourmet bio domaćin ovom značajnom događaju i vjerujemo da će Ristoris uskoro postati nezaobilazan dio ponude najboljih restorana u Bosni i Hercegovini, poručeno je iz kompanije Complex.
I ono najvažnije – zahvaljujući kompaniji Complex, brend Ristoris po prvi put dolazi u Bosnu i Hercegovinu – i to kroz strateško partnerstvo koje donosi vrhunske profesionalne proizvode tamo gdje su najpotrebniji: u kuhinje onih koji stvaraju izvanredne okuse.