Zavirili smo u restoran u Brčkom – Restoran Bar Galerija
Intervju: Snežana Sekulić, vlasnica, Restoran Bar Galerija
Snežana Sekulić rođena je 1985. godine u Bijeljini, supruga i majka je četverogodišnjeg dječaka. Prvi samostalni posao započela je kao optičarka u vlastitoj radnji koju je osnovala sa suprugom 2007.godine, a 2011.godine ostvaruje suprugov san i otvaraju restoran Galeriju.
Restoran bar Galerija se nalazi u Brčkom, široke gurmanske ponude,od tradicionalnih jela pa do italijanske kuhinje. Renovirana je dva puta od 2011. godine. Za portal HuBiH razgovarali smo sa vlasnicom Snežanom.
Predstavite nam Restoran Bar Galerija?
Restoran bar Galerija se nalazi u Brčkom, široke gurmanske ponude, od tradicionalnih jela pa do italijanske kuhinje. Renovirana je dva puta od 2011.godine.
Šta je bila Vaša odskočna daska u karijeri?
Tvrdoglavost i upornost koja i danas traje, istrajnost u teškim vremenima za opstanak ugostiteljstva, volja za opstankom.
Kako Vam se čini ponuda restorana u našoj zemlji? Općenito hotelijerstvo i ugostiteljstva?
Bogati smo gurmanskom ponudom, naša zemlja ima šta da ponudi, ugostiteljstvo nam napreduje iz dana u dan. Hotelijerstvo bi moglo i više ponuditi jer imamo takve neiskorištene potencijale, možemo biti u svakom dijelu BiH turistička atrakcija.
Koji su ključni faktori uspjeha u vođenju jednog restorana, odnosno šta je to što će jedan restoran razlikovati od mase drugih?
Svi se mi trudimo da ponudimo nešto više i drugačije, ali sredina u kojoj se diktira tok vašeg poslovanja tj.njihova zainteresovanost. Nama na prvom mjestu je svježa namirnica koju ćemo ponuditi gostu. Svaki dan se vrši nabavka mesa i povrća koje nudimo našim gostima. Politika poslovanja nam je takva od početka i ne planiramo odustajati od toga.
Da li ste spremi za sezonu Ljeto 2023., šta možemo očekivati? Koje ponude nudi Restoran Bar Galerija?
Za sezonu se uveliko spremamo, upravo je proces renoviranja bašte, gdje će gosti tokom lijepog vremena moći uživati. Takođe planiramo restoran pretvoriti u lounge bar gdje će gosti moći doći sa namjerom popiti samo kafu i piće, bez obaveze da jede.
Šta današnji gosti traže i zbog čega će se idući put poželjeti vratiti?
Traže upravo ono kada smo pričali o ključnom faktoru, a to je svježina namirnice, prepoznatljiv ukus na koji su navikli, a za koji se trudimo da se ne mijenja. Prijatan ambijent, uslužnost, sve ono što bi i trebao da čini jedan restoran.
Za kraj, ostavite poruku za naše čitaoce.
Sve što započinjete i radite iz ljubavi isplatit će vam se i padovi su tad lakši jer se ljubav za tim što radite ne može tako lako umanjiti.