Šta je dizajn hotel?

01 od 09

Sve je u imenu!


Značajan Yas Viceroy Abu Dhabi. © Viceroy Hoteli i Turistička naselja
 • Što znači “Design Hotel”?U luksuznom hotelskom svijetu, izraz “dizajn hotel” vidimo puno. Ali što znači “dizajn hotel”? I što možete očekivati ​​od dizajnerskog hotela?Osnovna definicija: Dizajnni hotel ističe svoj dizajn: njegova arhitektura, uređenje interijera i / ili namještajPoruka dizajna hotela i primarna žalba je njezin izgled. To je poslastica za oči i čini da mislite “tako cool” ili samo “wow”.Napomena za čitatelje: ovaj članak definira što se podrazumijeva pomoću opisnog izraza “dizajn hotel”. Nije namijenjeno prijavljivanju ili promociji udruge za hotelijerstvo nazvano Design Hotels ™, konfederacija dizajnerskih hotela kao što je opisano u ovom slideshowu.
 • 02 od 09Dizajnni hotel obično je vrhunski i minimalistički

Vila za ptice u Keemalu na Phuketu, Tajland. © Keemala
 • Dizajn hoteli Dijelite moderan, kutni pristupUobičajena estetika dizajna hotela suvremena i moderna, iznutra i izvana: novi hotel sa suvremenim interijerima. Znaš izgled: neuglađen, često s eklektikim referencama na dekorativne stilove 20. stoljeća kao što su Atomski, Mod ili štagajući sedamdesetih godina. Ponekad moderni izgled dizajnerskog hotela ima različit organski rub, s sirovim prirodnim materijalima. A ponekad, dizajn odražava njegovo okruženje, osobito Aziju (kao što je prikazano na Keemalu u Phuketu, Tajland).Obično je dizajnerski hotel novi hotel s interijerom koji će odgovarati. Primjeri: slavni Burj Al Arab u Dubaiju, gdje svaki gost dobiva duplex apartman s 24-karatnim zlatnim ipadom.
 • 03 od 09Dizajnerski hotel je jedno-of-a-vrste

To je hotel! I Frank Gehry ju je dizajnirao: hotel Vinarije Marqués de Riscal u Rioja, Španjolska. © Anderno / Wikimedijin Commons
 • Dizajnni hotel mora biti jedinstvenPozivna karta dizajna hotela je njezin jednokratan, jedinstven i jednobojan izgled. Ako se njezin izgled može naći negdje drugdje, nije pravi dizajnerski hotel.ako je hotel dio marke čiji je korporativni dizajn, koliko god šik, čini hotel gotovo identičan drugim svojstvima u brandu: to nije dizajnerski hotel.Ali to ne znači da dizajnerski hotel ne može biti dio robne marke. Neki luksuzni hoteli marke čine butik hoteli koji su svi jednokratni u dizajnu. Primjer: Singapore-based, super-high-end Amanresorts, svi izvrsni, svi različiti. Još jedan primjer: Six Senses Resorts.
 • 04 od 09Dizajnni hotel čini stilski izjavu iznutra i izvana

Radisson Blu Aqua Hotel Chicago nalazi se u ovom modernom orijentacijskom području Windy Citya. © Carlson Rezidor Hoteli
 • Stilna poruka dizajna hotela provodi se, unutra i vanZnačajni vanjski ili unutarnji prostor je nedovoljan da bi se smatrati dizajnerskim hotelom. Luksuzni hotel u glamuroznoj kuli, ali sa standardnim tan-i-srebrnim predvorjem i sobama: ne dizajnerskim hotelom. Ili hotel s prostranim, obnovljenim sobama, ali njegova zgrada je odrađena generička čudovišta, a ne dizajnerski hotel.Pravi dizajnerski hotel prenosi visoki stil iznutra i izvana: morate imati oboje. Primjeri dizajnerskih hotela koji se nalaze u unutrašnjosti: Radisson Blu Hotel Aqua Chicago, neboder koji izgleda kao ples, a postao je trenutni orijentir kada je otvoren 2011. godine (prikazano;
  pogledajte još fotografija ). Grad St. Regis Mexico City : njegovu zapaženu kulu dizajnirao je arhitektonski arhitekt César Pelli, elegantni interijer Torontoovog Yabu Pushelberg tima.
 • 05 od 09Dizajnni hotel može biti rad vrhunskog arhitekta

Toronto tvrtka Yabu Pushelberg dizajnirala je interijer hotela Las Alcobas u Mexico Cityju. © Las Alcobas
 • Često, dizajnerski hotel je dizajniran od poznatog arhitektaDizajnni hotel ponekad je osobna vizija “starchhitta” ili poznatog dizajnera interijera. Hotel će biti nepogrešivi izraz njegovog ili njezinog stila. Neki primjeri: Hotel Marques del Riscal u Rioja, Španjolska, naporan rad Frank Gehryja (prikazan gore); Ayre Hotel Oviedo u Asturias, Španjolska, Santiago Calatrava, koji je dizajnirao blistavu Oculus stanicu na mjestu World Trade Centra; i Park Hyatt Tokyo ( Izgubljen u prevoditeljskoj slavi), dobitnik nagrade Pritzker Kenzo Tange.Ponekad je dizajnerski hotel projekt dizajner koji je tražen za hotelske interijere, a čiji se stil zvonjenja mijenja u skladu s projektom.
  Primjer: David Rockwell i njegovi različiti dizajni za hotele kao što su The Cosmopolitan iz Las Vegasa i Andaz Wailea Maui; Yabu Pushelberg za Las Alcobas (prikazano), jedan od tipičnih hotela Mexico Cityja .Ponekad je DNK dizajnerskog stila ostavio ne samo arhitekt, već vizionarski dizajner interijera. Primjer: Glam iz hotela Viceroy i Resorts, moderan stil “Hollywood Regency”, djelo dizajnerice Kelly Wearstler. (Pogledajte njezin vicar Santa Monica u LA)
 • 06 od 09Dizajnni hotel nije nužno luksuzni hotel

UFO soba u švedskom hotelu Treehotel. © Treehotel
 • Većina hotela dizajna su luksuzni hoteli, ali ne sviLuksuzni hoteli su okolo, udobnost i ugodan dizajn. Ipak, nekoliko luksuznih hotela, posebno onih s jakim identitetom robne marke, nastoje napraviti snažnu jedinstvenu izjavu o dizajnu. (Saznajte više o tome što predstavlja luksuzni hotel – uobičajeni izraz, ali ne tako zajednički postignuće!)S druge strane, mnogi dizajnerski hoteli su kratki za udobnost stvorenja, ali čine rezonantne izjave o dizajnu. Neki primjeri: hrapav eko odmarališta, kuće od drveća, špilje, igle, geodetske šupljine; hoteli u bivšim samostanima; i hotela Ace, s namjerom da prisjetimo sobe u Salvation Army. (Prikazano ovdje: Švedska Treehotel iznad arktičkog kruga). Pogledajte više sjajno dizajniranih hotela s dobrim odnosom .
 • 07 od 09Dizajnni hotel može biti ikona stila iz drugog doba

Briga za naprsnice? Restoran La Perla u legendarnom ljetovalištu La Concha u San Juanu u Puerto Ricu, a. © La Concha
 • Dizajnni hotel nije nužno novoNeki dizajnerski hoteli nisu novi. To su hoteli izgrađeni u prošlim stoljećima i stilski ažurirani.
  • Vrlo često je ova podvrsta dizajnerskog hotela izvorno izgrađena u visokom stilu 20. stoljeća, bilo u Art Deco ili modernom “sredinom stoljeća”Primjeri: Fairmont Peace Hotel u Šangaju: Art Deco dragulj na Bund, s zavodljivim interijerima iz 1920. godine. La Concha Resort u San Juanu, Puerto Rico, dragulj 1959. (prikazano). Funky Fifties Parker Palm Springs, također izgrađen 1959 na vrhuncu “atomskog dizajna” kao prvi Holiday Inn, a tada je bio vlasništvo Gene Autry, a zatim Merv Griffin: osvježio ceramist / dizajner Jonathan Adler, sada je dizajnerski hotel. Langham, Chicago , hotel visokog dizajna u sklopu modernističke ikone u Chicagu: tornja 1973. godine Mies van der Rohe.Neki dizajnerski hoteli postavljeni su u zgradama iz 1800-ih ili prije. Njihov kontrast povijesnih kostiju i vrhunskog stila je uzbudljivo gledati. Neki primjeri: MGallery Lagare Hotel Venezia: na staklenom otoku Muranu, dijeli zidove s masivnom peći koja je korištena u renesansnim i baroknim vremenima. Dolder Grand u Zürichu, Švicarska, sagrađen je 1880-ih i ažuriran, s novim futurističkim krilom, Sir Normana Fostera. Hotel Andaz Liverpool Street u Londonu: postavljen je u blagonaklonoj strukturi banke kasnih 1800-ih s veličanstvenim restoranskim prostorima. Slično tome, Corinthia Hotel London : viktorijanski dragulj ponovno je nastao kao hotel up-to-the-minute u kojemu ostaju Beyoncé i Jay-Z.
 • 08 od 09Hoteli s vlastitim dizajnom modnih dizajnera

Schiaparelli Suite u hotelu May Fair u Londonu, napravljen u srednjovjekovnom couturierovom potpisu “šokantna ružičasta”. © May Fair Hotel
 • I Evo Chic Design Hotel TrendDanas, nekoliko hotelskih brandova reflektira svoj aspekt dizajna svojih svojstava s tom činjenicom: to su hoteli u vlasništvu modnih kuća (a ponekad i klubova i restorana).Popis raste. Armani Hotel, u Milanu i Burj Khalifa u Dubaiju, najviša zgrada riječi. Bulgari Hoteli u Milanu, Londonu, Bali, Kini i Dubaiju. Nobu Hotel, u Caesars Palace u Vegasu i Miami Beachu. Palazzo Versace u Australiji i Dubaiju. Buddha-Bar hoteli, marka noćnih klubova, u Parizu, Budimpešti, Yerevanu (Armenija) i Pragu (vidi tu imovinu ovdje ).Proširenje dizajna branded hotel trend su individualne hotelske sobe “curated” (dizajniran) od strane modnih dizajnera. Nekoliko dizajnerskih apartmana vani: Diane von Furstenberg za Claridge’s u Londonu; Karl Lagerfeld za Schosshotel im Grunewald u Berlinu; Dior, Tiffany i Bentleyovi dizajneri u New Yorku u St. Regisu; Betsey Johnsonova “Eloise” suite u The Plaza Hotelu u New Yorku; Suite Schiaparelli u hotelu The May Fair u Londonu, napravljen u zaštitnom znaku midcentury couturier “šokantna ružičasta” (prikazano gore).
 • 09 od 09Zanimljive i korisne stvari za znanje o hotelima

Cigara u Nizucu, prekrasan dizajn hotel na privatnom otočiću u Cancunu, Meksiko. © Nizuc Resort

www.hr.traasgpu.com