Sve je spremno za najveći distillery događaj u regionu „SPIRIT FEST SARAJEVO“

Deveti Internacionalni festival žestokog pića i rakija „Spirit Fest Sarajevo“ nakon pauze od dvije godine će 01. decembra u prelijepom ambijentu kongresne dvorane Hotela Holiday ugostiti veliki broj destilerija i kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Festival koji iz godine u godinu raste a koji je od velikog značaja za destilerijsku industriju, ugostiteljstvo i turizam postao je prepoznatljiv brend u BiH i regionu.

Interesovanje za predstavljanje na festivalu od strane izlagača je ogromno, ove godine će se predstaviti oko 50 destilerija i kompanija koji su zastupnici poznati svjetskih brendova, mada mi kao organizacija nastojimo da napravimo određenu selekciju i ugostiteljima, hotelijerima, distributerima a naravno i obožavaocima dobre kapljice omogućimo komunikaciju i degustaciju brendiranih rakija i alkoholnih pića, kaže Dejan Radović organizator festivala.

Na ovogodišnjem Spirit Festu Sarajevo će svoje proizvode predstaviti 60 izlagača a posjetioci će imati priliku degustirati vrhunske rakije i druga alkoholna pića uz gastronomske delicije iz Bosne i Hercegovine i regiona.  

Na festivalu će po sedmi put biti upriličena dodjela priznanja za najbolje ocijenjene rakije, predato je preko 150 uzoraka u kategorijama rakije od voća, rakija od grožđa, specijalnih rakija, likera i od ove godine kategoriji Gin-a.

Sarajevo Spirit Fest je izrastao u jedan od najznačajnijih festivala ove vrste u regiji. Broj izlagača svake godine raste i interesantno je da se ovdje pojavljuju veliki brendovi koji često izostaju sa sličnih manifestacija u Beogradu, Novom Sadu ili Zagrebu. To je dovoljan pokazatelj da se radi o izuzetno kvalitetenim uzorcima koji se prezentiraju na Sarajevo Spirit Festu.

Programski sadržaj festivala ogledat će se i u povezivanju predstavnika destilerija i zastupnika svjetskih poznatih brendova alkoholnih pića. Ugostiteljima i hotelijerima pruža se mogućnost da svoje barove obogate najkvalitetnijim pićima i razmjene iskustva sa izlagačima.  Festival će biti otvoren 16:00 do 23:00 sati u kongresnoj dvorani Hotela Holiday.

ČASOPIS I PORTAL HUBIH – PONOSNI MEDIJSKI SPONZOR DOGAĐAJA