Vlasnik ovog simpatičnog mjesta je Damir Rožajac, svjetski renomirani majstor u pravljenju torti

Jeste li već posjetili slastičarnu „Slatki dvor“ u Sarajevu?

Ako ste slatkoljubac onda sigurno niste zaobišli ulicu Džemala Bijedića 279 E, Stup Sarajevo.

Enterijer ovog mjesta osvojiti će vas na prvi pogled, a slasticama nećete moći odoljeti. Vlasnik ovog simpatičnog mjesta je Damir Rožajac, svjetski renomirani majstor u pravljenju torti stoga ne sumnjamo da ćete istinski uživati.

Damir je dobro poznato ime u svijetu poslastičarstva, jedan je od najnagrađenijih majstora iz BiH, dobitnik velikog broja međunarodnih medalja, a član je i mnogih poslastičarskih, odnosno kuharskih asocijacija u svijetu. Uz to je i svjetski licensirani W.a.c.k.s sudija za kolače.

Slatki dvor je specijalizovana slastičarna koja nudi raznolik izbor torti, kolača i drugih slastica.

„Osim slastica, cilj je da samo mjesto ima posebnu čar, da naši gosti uživaju i u ambijentu i izgledu slastičarne“navodi Damir.

„Strategija je ta da kada gost dođe po jedan kolač, sa sobom ponese još 10 drugih. Trendovi u slastičarstvu danas su širok pojam, najviše zbog društvenih mreža i dostupnosti informacija. Možemo vidjeti slatke kreacije svjetskih poslastičara, kako kolači izgledaju, tu su i recepti… Ipak, mi profesionalci znamo pravu dušu svakog kolača“, ističe Damir.

Tako i majstori poslastičarstva u BiH prate ono što se dešava u svijetu, pa su, osim tradicionalnih kolača, u ponudi i oni moderni te se koriste i recepti s istoka.

Iako o tome nerado govori, Damir je pripremao kolače i za poznate, od naših nogometnih reprezantivaca Edina Džeke i Miralema Pjanića,  turskog predsjednika Recepa Tayppa Erdogana, bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, bivšeg makedonskog premijera  Zorana Zaeva, pjevača Zdravka Čolića. Otkrio nam je i da bi se njegove torte uskoro trebale početi pojavljivati u spotovima muzičkih zvijezda iz BiH i regiona.

Ambasada Qatra je izabrala da okusom Slatkog Dvora dočekate otvorenje Svjetskog prvenstva u nogometu.