‘Zimski grad’ u Tuzli od 12. decembra

‘Zimski grad’ u Tuzli od 12. decembra

Povodom nadolazećih praznika, na Trgu slobode u Tuzli će i ove godine biti otvoren ‘Zimski grad’. Riječ je o višednevnoj manifestaciji koju je prema procjenama organizatora prošle godine posjetilo oko 100.000 posjetitelja.  U sklopu ‘Zimskog grada’ Tuzla biće postavljene  ukrašene  kućice sa velikom binom, gdje će održavati koncerti regionalnih zvijezda kao i nastupi lokalnih bendova. ‘Zimski grad’ će se potruditi da svojim posjetiteljima pruži osjećaje ugode i dobrodošlice uz prijatnu zabavu kao i bogatu gastronomsku ponudu. Atmosferu  na Trgu slobode upotpuit će velika svijetleća fontana visine pet i prečnika četiri i po metra, kao i velika novogodišnja jelka.

“Cilj je da grad živi svih 365 dana. Mislim da će ovo biti  jedna lijepa ‘zimska čarolija’. Ovaj događaj je bitan u cilju zbližavanja građana u dugim zimskim danima. Svake godine je bogatije i ljepše˝, kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

“Tuzla će I ove godine biti centar Tuzlanskog kantona, ali i šire. Stvaramo pozitivan imidž koji doprinosi razvoju zimskog turizma  i na pravi  način razbijamo onu konstataciju da je Tuzla u zimskom periodu ‘mrtav’ grad˝, istakao je za TIP direktor Turističke zajednice Tuzle Edin Jahić.

Čaroban ambijent na ledu

U kompleksu Panonskih jezera u Tuzli će biti otvorena nova sezona klizanja. I ova sezona će ponuditi  mnoštvo zabavnih manifestacija na lednoj plohi uz neizostavne nagradne igre. Tu će biti maskembal na ledu, klizibal, igre bez granica za djecu…Pored zabavnih sadržaja i ove godine će raditi i škola klizanja što je idealno za mališane koji žele naučiti klizati tokom zimskog raspusta.

Grad Tuzla i Turistička zajednica Grada Tuzle će na Trgu slobode tradicionalno organizovati dječiju Novu godinu kao i doček 2020. godine gdje će, pored ostalih,  nastupiti grupa Van Gogh. Tačno u pola noći, na prelasku u 2020. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.

tztz.ba