Novosti
Hotelijerstvo & ugostiteljstvo

Sezona, kreativnost i savršen balans: hotelska kuhinja kroz oči šefa
Kuhinja je srce hotela, a svaki gost putuje kroz okuse koje stvaramo s ljubavlju. Intervju: Sedad Dželilović, šef kuhinje i F&B menadžer u Movenpick hotel

Saudin Kahrica: Praktični rad u kuhinji oblikuje buduće profesionalce
Teorijsko znanje daje osnovu, ali kroz praktičan rad mladi kuhari uče preciznost, tehniku, kreativnost i brzinu neophodnu u stvarnom radu. Intervju: Saudin Kahrica, Dipl. edukator
Uspješno završen prvi TOURISM EXPO SARAJEVO
U Sarajevu je, u Centru Skenderija, od 25. do 27. septembra 2025. godine uspješno održan prvi međunarodni sajam turizma TOURISM EXPO SARAJEVO, koji je već

Tourism Expo Sarajevo 2025 svečano otvoren u Centru Skenderija
Danas je u Centru Skenderija svečano otvoren Tourism Expo Sarajevo 2025, vodeći regionalni sajam turizma koji će u naredna tri dana okupiti izlagače iz Bosne
Održana press konferencija povodom najave Međunarodnog sajma turizma TOURISM EXPO SARAJEVO
U hotelu Rotana danas je održana zvanična press konferencija povodom najave Međunarodnog sajma turizma – TOURISM EXPO SARAJEVO pod sloganim „PUTOVANJE U BUDUĆNOST“ koji će

Nova generacija ugostitelja: Obrazovanje, trening i lični razvoj kao ključ uspjeha
Bez ulaganja u ljude nema vrhunskog ugostiteljstva. Piše: dr. Snježana Gagić Jaraković, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Ugostiteljstvo se