
Poslastičarstvo nije samo priprema kolača, već je to zapravo jedan veliki čvor u kome se spajaju umetnost, nauka i emocija.
Balans između tradicionalnog i modernog je zapravo umjetnost, kad to kažem mislim na zadržavanje osnove ali bez straha da se to transformiše. Intervju: Marko Kaličanin,

Restoran Tomasi je mjesto gdje se hrana voli i slavi, svaki zalogaj ima svoju priču
Naš tim želi da svaki gost osjeti toplinu, pažnju i posvećenost u svakom detalju od odabira namirnica, preko kreacije jela, do atmosfere u restoranu. Vjerujemo

Amir Sidran: Uspjeh dolazi onima koji imaju snagu volje da strpljivo čekaju na njega
Samo sretan radnik može učiniti gosta sretnim. Intervju: Amir Sidran, Direktor Prodaje i Marketinga hotela Mövenpick Sarajevo U svijetu hotelijerstva, gdje su doživljaj i detalji

Backyard – spoj industrijskog šarma i topline u srcu grada
„Željeli smo atmosferu koja izaziva emocije i detalje koji se pamte, prostor koji postaje iskustvo koje se pamti“ Intervju: Lejla Baraković, dizajnerica interijera Lejla Baraković,

Sezona, kreativnost i savršen balans: hotelska kuhinja kroz oči šefa
Kuhinja je srce hotela, a svaki gost putuje kroz okuse koje stvaramo s ljubavlju. Intervju: Sedad Dželilović, šef kuhinje i F&B menadžer u Movenpick hotel

Saudin Kahrica: Praktični rad u kuhinji oblikuje buduće profesionalce
Teorijsko znanje daje osnovu, ali kroz praktičan rad mladi kuhari uče preciznost, tehniku, kreativnost i brzinu neophodnu u stvarnom radu. Intervju: Saudin Kahrica, Dipl. edukator