
Antonio Radoš: Kuhinja nije vojska, to je živi organizam
Scena je u tranziciji, ali ono što je čini posebnom jeste duh grada i emocija koju prenosi kroz svoju hranu. Intervju: Antonio Radoš, chef Kulinarski

Hatidža Ljajić: Nisam pravila planove, pravila sam kolače
“Kad radiš iz ljubavi, život ti sam postavi sto pun prilika“ – priča Hatidže Ljajić, slastičarke iza brenda Torte Tortice Sani Intervju: Hatidža Ljajić, osnivačica

Nemanja Petrović: Zdrava poslastica zahtijeva znanje, posebnu organizaciju i odgovornost
Nemanja Petrović otkriva kako nastaje pravi zdrav kolač – a u nastavku donosimo recept za zdravu tortu Lola. Razgovor sa: Nemanja Petrović, slasltičar U posljednjih

Mladi talenat, svjetski standardi: Stefan Terek i njegova kulinarska avantura
Od prve kuhinje kod bake do stažiranja u restoranu sa dvije Michelinove zvjezdice – put jednog mladog kuhara kroz inovacije, tradiciju i internacionalne kuhinje. INTERVJU:

Amir Žuga: Volim spajati okuse iz različitih dijelova svijeta i stvarati jela koja ljudi pamte
Mladi bh. chef Amir Žuga otkriva kako tradicija i kreativnost mogu ići ruku pod ruku u modernoj kuhinji. Intervju: Amir Žuga, chef Mlad i talentiran,

Dizajn koji ne podliježe trendovima: Restoran Milunka potpisuje Dvougao Arhitektura
“Ne držimo se jednog stila – stvaramo bezvremenski ambijent u kojem se korisnici osjećaju prijatno“ Intervju: Tamara Subotić Kovačević i Aleksandar Granolić, Dvougao arhitektura Kada