
Nusproizvodi vinske industrije kao nova gastronomska vrijednost
Od vinske komine do gourmet delicija – inovativni pristupi u korištenju nusproizvoda vina Piše: Doc.dr.sc. Marija Banožić Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru Održivost

Tarik Čengić: Hrana nije samo posao, ona je emocija, način komunikacije i stvaranja uspomena
„Balansiram između želja klijenata i vlastite kulinarske vizije kako bih svaki obrok učinio jedinstvenim iskustvom“ Piše: Tarik Čengić, chef Moj profesionalni put krenuo je iz

Nova generacija ugostitelja: Obrazovanje, trening i lični razvoj kao ključ uspjeha
Bez ulaganja u ljude nema vrhunskog ugostiteljstva. Piše: dr. Snježana Gagić Jaraković, profesor, konsultant i trener agencije za edukaciju ugostitelja „Five Star Experience“ Ugostiteljstvo se

A La Passion je moje srce, moj prostor, moj početak i moj pravac
Strast me je dovela ovdje, i strast me vodi dalje. Piše: Ivana Soldo, chef Ivana Soldo, 27-godišnjakinja iz Čitluka, s diplomom iz historije i pedagogije,

Denis Memić: Čovjek koji je promijenio pravila igre
Vizionar, edukator, lider bez kompromisa – iza svakog uspješnog sistema stoji ime koje ga je zamislilo i imalo hrabrosti da ga ostvari. Za MD Bar

MD Bar Akademija – Gdje počinju velike ugostiteljske priče
Više od škole, više od brenda – zajednica znanja, strasti i identiteta slavi deset godina postojanja. Intervju: Denis Memić, osnivač MD Bar Academy Postoje trenuci