
Boro Todorović u svojoj knjizi ‘Umjetnost restoranskog poslovanja’ otkriva ključne principe za održiv i profitabilan restoran
“Ako si otvorio restoran iz ljubavi, to nije dovoljno — moraš znati kako ga voditi” Intervju: Boro Todorović Boro Todorović jedan je od najistaknutijih profesionalaca

Armin Hadžić: EZZA je nastala kao vizija, a danas je primjer da vizija može postati brend
„Moja preporuka je da budete jedinstveni i originalni u svome konceptu. Kvaliteta je jedino što vam pruža sigurnost i pokazuje vam pravi put ka uspjehu.“

Luka Kraljević: Ne gradim samo jelo – čuvam i promovišem kulturu
„Svako jelo koje pripremim, za mene je nova lekcija“ Intervju: Luka Kraljević, chef U vremenu kada gastronomija sve više postaje prostor susreta tradicije i savremenih

Ante Vukadin, MasterChef pobjednik: „Budućnost gastronomije u BiH ovisi o znanju, strasti i upornosti“
Učite, upijajte sve — pa i od loših majstora. S vremenom dolazi i zarada. Intervju: Ante Vukadin, Chef Nakon trijumfa u MasterChefu, Ante Vukadin se

Bezdan 21 Mjesto gdje se autentičnost susreće s vrhunskim gastronomskim doživljajem
Za nas, vino je mnogo više od pića – to je izraz stava, odnosa prema zemlji i ljudima. Intervju: Mario Tolić, sommelier U srcu Hercegovine,

Tanjir postane potpis, kulinarski rukopis koji se prepoznaje kao Gucci ili Pikaso
„Za mene je kuhanje način da ispričam priču – kroz mirise, ukuse i emociju koja ostaje dugo nakon posljednjeg zalogaja.” Intervju: Saša Stanivuković, chef Za