Novosti
Hotelijerstvo & ugostiteljstvo

Od Zrna do Šoljice: Moj Put u Svijet Specialty Kafe
Kako strast, preciznost i umjetnost u pripremi kafe mijenjaju doživljaj svakog gutljaja Piše: Hamza Crnica, barista Kafa kao doživljaj: Put u svijet specialty scene Moj

Poslastičarstvo nije samo priprema kolača, već je to zapravo jedan veliki čvor u kome se spajaju umetnost, nauka i emocija.
Balans između tradicionalnog i modernog je zapravo umjetnost, kad to kažem mislim na zadržavanje osnove ali bez straha da se to transformiše. Intervju: Marko Kaličanin,

ADMIRAL – Vjernost koja vraća vrijednost
Admiral Loyalty diskretno nagrađuje odabir sigurnog i odgovornog uživanja: pažljivo dizajnirane pogodnosti koje oplemenjuju svaku posjetu našim klubovima. Admiral, brend prepoznat po društvenoj odgovornosti i

Nusproizvodi vinske industrije kao nova gastronomska vrijednost
Od vinske komine do gourmet delicija – inovativni pristupi u korištenju nusproizvoda vina Piše: Doc.dr.sc. Marija Banožić Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru Održivost

Tarik Čengić: Hrana nije samo posao, ona je emocija, način komunikacije i stvaranja uspomena
„Balansiram između želja klijenata i vlastite kulinarske vizije kako bih svaki obrok učinio jedinstvenim iskustvom“ Piše: Tarik Čengić, chef Moj profesionalni put krenuo je iz

Digitalizacija HACCP-a koja štedi vrijeme i smanjuje rizik u ugostiteljstvu
U savremenom ugostiteljstvu pritisci su sve veći: gosti traže vrhunsku uslugu, inspekcije strogo kontrolišu usklađenost sa zakonima, a tržište se mijenja brže nego ikada. Uz